Zeytinyağlı yemek tarifleri

0
526
zeytinyağlı yemek tariflerini inceleyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
3 adet havuç
2 adet kereviz
1 bardak portakal suyu

Soğanlar doğranıp zeytinyağında kavrulur, halka doğranmış havuçlar eklenip kavurmaya devam edilir. En son iri iri doğranmış kerevizler de atılıp karıştırılır. Bir bardak portakal suyu eklenir, tuz ve toz şeker atılıp 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra da bir miktar zeytinyağını çiğ olarak gezdirmek hem yemeğinizin lezzetini artırır, hem parlak görünmesini sağlar, hem de sağlıklıdır. ( Filiz Demirel )

Zeytinyağlı Kırmızı Pancar

1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tane soğan
4 orta boy yapraklı kırmızı pancar
Pancarlari güzelce yıkayalım.
Sonra yapraklarini yemeklik doğrayalim. Köklerini de ayrıca küp küp doğrayalım. Düdüklü tencereye zeytinyağı koyalım. Ūstüne doğranmış soğan ve pancarlari ve de yapraklarını ekleyelim. Bir çay bardağı su koyalım. Tuz ve seker ekleyelim. Düdüklünün düdüğünü kapattıktan sonra yirmi dakika pişirelim. Soğuyunca mutlaka sarımsaklı yoğurtla servis yapalım. ( Filiz Demirel )

Ot Aşı
1 büyük soğan
2 domates
1 yk salça
1 orta boy patates
2 diş sarımsak
2 bağ pazı
Soğanlar minik minik doğranır. Bir yemek kaşığı salça ile iki domatesin rendesi eklenir. İki diş sarımsak da eklendikten sonra Orta boy patates küçük küçük doğranarak eklenir. Yıkadığımız pazı yaprakları da incecik doğranır yemeğimize eklenir. Üstünü örten su eklenir ve patatesler pişene kadar pişirilir. İsterseniz pazıları eklemeden evvel iki yemek kaşığı bulgur, pirinç veya kinoa ekleyebilirsiniz. ( Güliz Özkayacan )

İç bakla salatası
Yarım kilo iç bakla
Yarım demet dereotu
2 büyük soğan
Sumak
İç baklalar az tuzlu suda haşlanır. Soğanlar piyazlık doğranır ve bol zeytinyağında kavrulur. Servis tabağına alınan baklaların üzerine soğanlar, incecik doğranmış dereotu, sumak, tuz eklenir. ( Güliz Özkayacan )

Havuçlu pırasa sote
1 havuç
3 dal pırasa
Karabiber
Yarım limon suyu
2 diş sarımsak
Havucu rendeliyoruz zeytinyağında hafifçe soteliyoruz. Sarımsakları ekliyoruz. Pırasaları ince ince uzun doğruyoruz. Yani önce boyuna ikiye kesiyoruz sonra iki parmak genişliğinde kesiyoruz pırasalar ayrılıyor birbirinden. Pırasaları sa ekliyoruz kapağı kapatıp kendi buharında da pişmesini bekliyoruz. En son yarım limon ile karabiber ekliyoruz. İster tek başına ister üzerine yoğurt ile servis ediyoruz. ( Güliz Özkayacan )

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz